Hovedseksjon

27. oktober er Den internasjonale teddybjørndagen

27. oktober er Den internasjonale teddybjørndagen

Kosebamsene får høre bokkino, øve seg på bokstaver og spille spill i læringssenteret ut over kvelden den 27. oktober, i tillegg til kakeselskap og overnatting. Selskapets forløp blir dokumentert i en liten videosnutt som klassene får i etterkant av feiringen.

 

Hvorfor teddybjørndag?

I 1902 var daværende USA-president Theodore Roosevelt med på en bjørnejakt i Mississippi. Jakten endte uten skutt bjørn, og en lokal viltvokter ville derfor la presidenten skyte en bjørnunge han hadde fanget og bundet til et tre. Theodore Roosevelt, med det folkelige tilnavnet "Teddy", avslo tilbudet og sa: "Om jeg skjøt denne vesle karen, ville jeg aldri kunne se guttene mine i øynene igjen".

 

Allerede dagen etter var denne jakthistorien skildret i Washington Post, og den politiske illustratøren Clifford Berryman hadde laget en tegning av presidenten som ikke ville skade den hjelpeløse bjørnungen.

 

Men det stopper ikke der. En forhandler av leketøy, som nettopp hadde lansert kosebamser i sitt assortiment, tok kontakt med "Teddy" Roosevelt og spurte om å få lov til å kalle sine bamser "Teddy's bears". Presidenten sa ja, og slik ble begrepet teddybjørn født.

 

Derfor feires 27. oktober hvert år som den internasjonale teddybjørndagen. Denne datoen er nemlig "Teddy" Roosevelts fødselsdag.